FR NL
Borden op Centraal Station Brussel wijzen de weg naar het vaccinatiepunt

NMBS opent nieuw vaccinatiepunt in station van Jette

Vanaf vrijdag 12 november opent een nieuw vaccinatiepunt in het station van Jette. Twee andere vaccinatiepunten van NMBS in Brussel, die eerder al geopend werden, worden verlengd. Dit laat het nationale vervoersbedrijf weten.

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) voert haar vaccinatiecampagne verder op en NMBS werkt hieraan mee door in Brussel lokalen ter beschikking te stellen om er vaccinatiepunten onder te brengen. Op vrijdag 12 november opent een nieuw vaccinatiepunt in het station van Jette.

De NMBS had eerder al vaccinatiepunten beschikbaar gesteld in Brussel-Zuid en Brussel-Centraal. Deze zullen langer openblijven, tot en met 31 december. Schermen in de stations en de treinen zullen de reizigers informeren over de verschillende vaccinatiemogelijkheden en wijzen de weg naar de vaccinatielocaties.

Drie NMBS-vaccinatiepunten en twee testcentra

Door het beschikbaar stellen van ruimte wil NMBS naar eigen zeggen een bijdrage leveren aan het bestrijden van de coronacrisis. De vaccinatiepunten zijn zonder afspraak toegankelijk voor alle reizigers en andere voorbijgangers die nog niet de gelegenheid hebben gehad zich te laten vaccineren.

In de stations van NMBS zijn ook twee testcentra, één in Brussel-Zuid en één in Antwerpen-Centraal. Deze zijn geopend tot 30 maart 2022.

lees ook: Reportage: NMBS zet zich in voor vaccinatiecampagne

Onderwerpen: ,

Auteur: Jerom Rozendaal