FR NL
Martijn Elbers, verantwoordelijke intermodal sales bij Lineas

Lineas stelt Shuttlewise-oprichter aan als salesverantwoordelijke intermodaal

Martijn Elbers, verantwoordelijke intermodal sales bij Lineas-@Lineas

Spoorvervoerder Lineas heeft Martijn Elbers aangesteld als verantwoordelijke voor intermodale sales. De Nederlander komt van Shuttlewise en moet het aanbod van Lineas beter afstemmen op de behoeftes van intermodale klanten.

“Intermodaal transport heeft de wind in de zeilen. Ik ben dan ook bijzonder enthousiast dat Martijn ons team komt versterken en Lineas met een volgende groeifase in intermodaal transport helemaal op de Europese kaart van het vrachtvervoer per spoor zal zetten,” becommentarieert Lineas-CEO Geert Pauwels de aanstelling van Martijn Elbers.

Spoorman van het Jaar

De Nederlander, die in 2019 door Rail Cargo Information Netherlands werd verkozen tot Spoorman van het Jaar, moet het Lineas-aanbod beter laten aansluiten op de vraag naar intermodaal transport.

Het nieuwe hoofd sales intermodal bij Lineas komt over van het Nederlandse Shuttlewise, het bedrijf dat hij in 2008 mee oprichtte. Lineas hoopt te profiteren van het netwerk dat Elbers in de jaren als managing director van Shuttlewise opbouwde. Voor Shuttlewise werkte de Nederlander bij Intermodal Solutions in Rotterdam en bij Vos Logistics.

Elbers zit groeimogelijkheden

Elbers zegt groeimogelijkheden te zien voor intermodaal vervoer en stelt dat Lineas veel troeven in handen heeft. “Bedrijven kijken voortdurend hoe zij de kosten van vrachtvervoer kunnen drukken en tegelijkertijd winnen ingrepen om de ecologische voetafdruk te verkleinen, belang. Alternatieve transportoplossingen komen dan in beeld om vracht over langere afstand te vervoeren, met spoorvracht als belangrijkste en interessantste oplossing. Lineas heeft een goed uitgebouwd, internationaal netwerk en is prima geplaatst om verder te groeien in deze markt.”

Lees ook: Lineas zag helft treinverkeer uitvallen na watersnoodramp

Auteur: Jerom Rozendaal