FR NL

Danser wordt overgenomen door Blue Ocean Capital

https://www.railfreight.com/business/2022/02/24/danser-to-be-acquired-by-investor-blue-ocean-capital/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-08

De logistieke reus Danser Group wordt overgenomen door private equity groep Blue Ocean Capital (BOC). Dit is onlangs bekendgemaakt. De transactie wordt naar verwachting in maart 2022 afgerond.

Danser is een toonaangevende onafhankelijke leverancier van containerlogistieke oplossingen in Noordwest-Europa en biedt multimodale logistieke oplossingen op binnenvaartschip, spoor en vrachtwagen. Danser vervoerde in 2021 meer dan 1,6 miljoen TEU aan vracht. BOC is anderzijds een Europese investeringsmaatschappij voor haveninfrastructuur.

Toekomstige groei wordt gestimuleerd

De CEO van Danser, Ben Maelissa, legde uit dat de deal de toekomstige groei van Danser ten goede zal komen, aangezien zowel nieuwe eigenaren als vers kapitaal aan het bedrijf worden toegevoegd. “Hiermee wordt Danser als zelfstandige speler in deze markt ondersteund”. Maarten van der Valk, algemeen directeur van het bedrijf vult aan: “Dankzij deze stap kunnen we onze dienstverlening aan de klanten en netwerkpartners voortzetten, garanderen en verder uitbreiden”.

Groene transitie

BOC maakte bekend dat het zal blijven samenwerken met het huidige management van het bedrijf. Tegelijkertijd is het bedrijf in gesprek met financiële en technische partners om de groene transitie bij Danser te versnellen.

“We zijn onder de indruk van Dansers uitgebreide netwerk en klantgerichte focus op operational excellence in een aantrekkelijke en groeiende markt. We kijken er erg naar uit om deel uit te maken van de volgende reis van Danser, waar we de vloot en het serviceaanbod willen uitbreiden met een groeiende focus op transport met een lage CO2-uitstoot”, aldus Jacob Ingemann Olsen, managing partner bij Blue Ocean Capital.

Over Danser

Hoewel de core business van Danser nog steeds de binnenvaart is, is het bedrijf de laatste jaren ook uitgebreid naar het spoorvervoer. Vanuit de containerterminals in de havens van Rotterdam en Antwerpen biedt het spoorshuttles aan naar verschillende inlandterminals, zoals in Stuttgart, Kehl, Straatsburg, Neurenberg en München.

Auteur: Jos Sterk