FR NL

MSC richt Medway Belgium op om het goederenvervoer per spoor naar Noord-Europa uit te breiden

Scheepvaartgigant MSC is een wervingscampagne gestart voor een nieuwe spoorwegmaatschappij in België onder de naam Medway. In Portugal, Spanje en Italië exploiteert MSC al geruime tijd haar eigen treinen onder het Medway-label.

MSC kijkt met name naar Noord-Europa met plannen voor spooruitbreiding. Zo wil het bedrijf klanten nog betere alles-in-één oplossingen bieden en haar supply chain optimaliseren. Medway heeft voor België, Nederland en Duitsland al een uitbreiding van het werkterrein aangevraagd bij het Europese spooragentschap ERA, zo meldde de Belgische website Flows. In de beginfase zal het bedrijf containers van België naar Duitsland vervoeren, deels via Nederland.

Volgende stappen zullen geleidelijk worden gezet

De opstart van de spooractiviteiten voor Medway België zal in verschillende fasen gebeuren. In een eerste fase zal Medway de MSC-shuttles tussen Antwerp MPET en de Duitse achterlandbestemmingen Neuss, Frankfurt, Germersheim en Wörth overnemen. In een tweede fase wordt het portfolio uitgebreid met andere bestaande verbindingen en met nieuwe projecten via het netwerk van MSC.

Hoofdkantoor in Antwerpen

Het hoofdkantoor van Medway Belgium zal in Antwerpen worden gevestigd. Volgens het bedrijf is dit een logische stap, aangezien Antwerpen altijd een centrale rol zal spelen in de MSC-context, aangezien het een van de hubs van het bedrijf in Noord-Europa is.

Auteur: Jos Sterk