FR NL

DB Cargo breidt uit door overname van de FLS-activiteiten van DB Schenker

https://www.railfreight.com/business/2022/04/11/db-cargo-expands-by-absorbing-db-schenkers-fls-business/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-15

De business unit Full Load Solutions van DB Schenker wordt overgedragen aan DB Cargo om het spoorbedrijf te helpen zijn positie in de Europese logistiek te versterken. De FLS-activiteiten omvatten spoor-, weg- en shortsea-diensten, die geïmplementeerd zijn in het Euraziatische vervoer.

FLS is opgericht in 2019 en behandelt grote Full Loads volume streams. Naast spoor-, weg- en shortsea-oplossingen, omvatten de aanvullende diensten van het bedrijf het uitpakken en herverpakken, crossdocking, warehousing en de behandeling van containers. “Met de toevoeging van de FLS-activiteiten krijgt DB Cargo toegang tot klanten in de sector consumentengoederen en in andere sectoren en voegt het aanvullende expertise toe aan multimodale deur-tot-deuroplossingen”, aldus het toonaangevende spoorwegbedrijf.

Turnaround moet nog gerealiseerd worden

DB Cargo kampte de afgelopen jaren met financiële verliezen. 2021 was ook een uitdagend jaar, ondanks het feit dat de verliezen met 30 procent zijn verminderd in vergelijking met 2020. Sigrid Nikutta, voorzitter van de raad van bestuur van DB Cargo, wist deze positieve evolutie in de cijfers te bewerkstelligen. Ze zal de komende vijf jaar aan het hoofd staan van DB’s vrachtdivisie.

Het overdragen van de FLS-activiteiten van het meer winstgevende DB Schenker naar DB Cargo zou een stap kunnen zijn in de richting van de turnaround bij DB Cargo. Afgezien van het uitbreiden van zijn logistieke aanbod, neemt DB Cargo ook een ​​winstgevende eenheid op in de bedrijfsactiviteiten, waardoor de financiële vooruitzichten voor 2022 er meteen wat beter uitzien.

Maatwerk

“We worden een spoorlogistiek bedrijf met het spoor in het hart! Dankzij het hoge expertiseniveau van onze collega’s bij FLS zijn er voor elke klant op maat gemaakte logistieke en serviceoplossingen te vinden. Klanten krijgen zo een echte meerwaarde in hun klimaatvriendelijke toeleveringsketen. En tegelijkertijd behouden ze de contactpersonen die ze door de jaren heen hebben leren kennen en die ze vertrouwen. Ik ben verheugd dat we deze verdere stap in onze groeistrategie “Strong Cargo” kunnen zetten”, aldus Nikutta.

Auteur: Jos Sterk