FR NL

Toyota auto-onderdelen worden op het spoor gezet door GEFCO tussen Spanje-Frankrijk

Toyota car parts on the rail between Spain-France by GEFCO | RailFreight.com

GEFCO heeft een weg-spoordienst opgezet om auto-onderdelen te vervoeren voor klant en autogigant Toyota. De dienst zal tussen Spanje en Noord-Frankrijk rijden met twee dagelijkse retourritten. Dit is een modal shift-beweging voor de twee partners die op de specifieke route tot dusver alleen gebruik maakte van wegvervoer.

GEFCO en Toyota werken al 20 jaar samen om fabrieken te voorzien van onderdelen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen. Toyota is echter zeker niet nieuw in het goederenvervoer per spoor. Buiten het vasteland van Europa maakt het bedrijf ook gebruik van goederentreinen om zijn producten in het VK te vervoeren.

Samenwerking met DB Cargo UK

De samenwerking met DB Cargo UK, waardoor het autobedrijf gebruik kon maken van goederenvervoer per spoor in het VK, werd afgelopen februari geïmplementeerd. In het kader van de nieuwe spoordienst vervoert Toyota echter niet alleen auto-onderdelen, maar afgewerkte auto’s die naar Valenciennes in Noord-Frankrijk worden getransporteerd en van daaruit verder worden gedistribueerd.

CO2-voetafdruk een prioriteit

Zoals gezegd kennen GEFCO en Toyota elkaar al 20 jaar. De nieuwe weg-spoordienst tussen Spanje en Frankrijk zou van belang kunnen zijn voor het vervoer van auto-onderdelen per spoor naar het VK, die vervolgens als afgewerkte auto’s ook per spoor terugkeren naar het vasteland.

Dit betekent dat de carbon footprint van deze aanvoerroute geleidelijk groener wordt.

Tenslotte is er het punt van de dienstverlening, volgens Yvon Pasquiou, Sales en Marketing Director voor GEFCO Frankrijk. “Een van onze prioriteiten is het vinden van oplossingen om onze supply chain-partners te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen. We zijn verheugd om de uitdaging aan te gaan om Toyota in Europa te helpen duurzamere logistieke praktijken toe te passen en zodoende ons partnerschap te versterken”, zo voegde hij er nog aan toe.

Auteur: Jos Sterk