FR NL

Verbinding Gent-Piadena sterke aanvulling op het kwalitatieve spooraanbod van North Sea Port en Lineas

Het Belgische Lineas start een nieuwe intermodale spoorconnectie voor vrachtvervoer tussen North Sea Port en Piadena in Italië.

De dagelijkse intermodale trein loopt van de Interface Terminal aan het Kluizendok in Gent in North Sea Port naar de Pesanti-terminal in Piadena in Italië.

Een snelle groei van de vraag

Europa’s grootste private spoorvrachtoperator, Lineas, ziet een snelgroeiende vraag naar meer intermodale capaciteit tussen België en Italië. Na de eerdere lancering van de Gent-Segrate trein in 2021, voegt het bedrijf nog een intermodale connectie toe met 5 roundtrips per week tussen North Sea Port en Italië.

De nieuwe lijn connecteert met de Pesanti-terminal in Piadena, in het midden van de driehoek Milaan – Verona – Bologna, een van Italië’s belangrijkste industriële regio’s. De trein zal onder andere chemische stoffen, staal, tegels, huishoudgoederen, bulkgoederen en poeders vervoeren in verschillende types containers.

Versterkte samenwerking met North Sea Port

De Gent-Piadena connectie is een sterke aanvulling op het kwalitatieve spooraanbod dat North Sea Port en Lineas de afgelopen jaren ontwikkelden. Met connecties naar Italië en Zweden houdt de samenwerking momenteel meer dan 30.000 vrachtwagenritten (heen en terug) van de weg rond de haven en ver tot in het Europese achterland.

Auteur: Jos Sterk