FR NL

RCG vervoert meer Oekraïens graan via het spoor

Ukraine, Kharkov region, July 10, 2020. Harvesting, harvesting wheat, photo from the drone.

De spoorwegexploitanten, zoals de Oostenrijkse logistiekspecialist ÖBB Rail Cargo Group (RCG), doen hun uiterste best om de export van graan uit Oekraïne te vergroten. RCG kondigde aan dat het graantransport vanuit het door oorlog verscheurde land wordt opgevoerd.

Terwijl in het oosten van Oekraïne nog steeds gevochten wordt, wachten grote ladingen tarwe op transport vanuit het binnenland naar de wereldmarkten. Wereldwijde problemen met de toeleveringsketen en enorme prijspieken voor graan hebben de druk om de verzendingen te versnellen nog verder vergroot.

Verdubbelde capaciteit

In reactie op de grote vraag heeft RCG aangekondigd dat het het graantransport vanuit Oekraïne snel zal uitbreiden, met plannen om de capaciteit in een paar weken te verdubbelen. Het bedrijf verwacht dat de verzendingen naar Oostenrijk zullen verdubbelen en tegen het einde van juli ongeveer 2.600 ton zullen bereiken. Daardoor komt er opslagruimte vrij in Oekraïne voor de volgende zaaitijd en oogst.

Ook meer graan naar Hongarije en Roemenië

Naast de toename van de verzendingen naar Oostenrijk, zullen ook de leveringen naar Hongarije sterk stijgen. RCG verwacht nu dat het tonnage aan leveringen aan Hongarije met maar liefst 66 procent zal toenemen, tot ongeveer 6.500 – 9.100 ton eind juli.

Hongarije is een toonaangevende bestemming voor het vervoer per spoor van graan uit Oekraïne. RCG’s dochteronderneming Rail Cargo Hungaria is verantwoordelijk voor ongeveer 75 procent van de graanexport van Oekraïne naar Hongarije. Dit komt overeen met ongeveer 10 tot 15 wekelijkse treinen, waarbij ongeveer 70 procent van dit graan in Hongarije blijft en de rest opnieuw wordt geëxporteerd, voornamelijk naar Italië.

Verdere capaciteitsverhogingen zullen naar verwachting het vervoer per spoor via Roemenië ondersteunen, waarbij RCG hoopt dat vervoer te stimuleren zodra de huidige dieseltekorten afnemen.

Momenteel heeft RCG vier binnenvaartschepen die graan via waterwegen naar Constanța vervoeren, met een totale capaciteit ongeveer 20.000 ton graan per maand, maar zou kunnen proberen te streven naar meer spoorvervoer als de problemen met de brandstofvoorziening verbeteren. Tot mei van dit jaar vervoerde RCG meer dan 33.500 ton graan van Reni in de Oblast Odessa in Zuid-Oekraïne naar de haven van Constanța aan de westkust van de Zwarte Zee in Roemenië.

Auteur: Jos Sterk