Eerste vrachtdienst verbindt de Chinese provincie Zhejiang met Nederland

BELGRADE, SERBIA, Octob 28, 2017. Railway workers build railways. China Railways International and China Construction Company participate in Modernization of Belgrade-Budapest railroad. Belgrade 2018

De eerste goederentrein die de Chinese provincie Zhejiang met Nederland verbindt, heeft zijn maidentrip gedaan. De goederentreinen is vertrokken vanuit Jinhua met als eindbestemming Venlo.

Han Zhou, de mede-oprichter van HIGO GMBH, wees erop dat de service vanaf deze maand regelmatig wordt gepland meer bepaald in de vorm van twee ritten per maand. De dienst zal naar verwachting een extra impuls geven aan de handel in textielgoederen van China naar Nederland.

Route Jinhua-Venlo

Op 20 juli vertrok de eerste trein, beladen met 100 vrachtcontainers met voor ongeveer 3 miljoen euro aan goederen. Naar verwachting zal hij op 6 augustus Venlo bereikt hebben, voor een totale reis van 18 dagen zoals Zhou aangaf. De treinen zullen worden geëxploiteerd door HIGO GMBH. Vanuit Jinhua gaat het via Alashankou, Kazaksitan, Wit-Rusland, Polen en uiteindelijk Venlo.

De trein gaat terug naar Jinhua met goederen van Nederlandse makelij, waaronder krantenpapier, elektronische apparaten en medische apparatuur. Bovendien was de inauguratiereis volgens de China Railway Shanghai Bureau Group Co Ltd de 400e China-Europa-vracht die naar Jinhua vertrok. Het was dus vanuit verschillende gezichtspunten een mijlpaal.

Auteur: Jos Sterk