FR NL

Spoorwegindustrie klaar voor groei in onzekere tijden

BELGRADE, SERBIA, Octob 28, 2017. Railway workers build railways. China Railways International and China Construction Company participate in Modernization of Belgrade-Budapest railroad. Belgrade 2018

Ondanks de impact van de energiecrisis, de oorlog in Oekraïne en de Covid-19-pandemie, kan de spoorwegtoeleveringsindustrie groei verwachten, zoals Maria Leenen en Alexander Borchers van SCI Verkehr uitleggen in een recent verschenen rapport.

Het rapport werd opgesteld op basis van de bevindingen van het wereldwijde spoorwegmarktonderzoek van het adviesbureau voor 2022.

“Worldwide Market for Railway Industries”

De studie “Worldwide Market for Railway Industries” geeft een uitgebreid inzicht in de structuren, volumes en ontwikkelingstrends in de spoorwegmarkt in de context van de oorlog in Oekraïne, van de verstoorde toeleveringsketens en de hoge inflatie.

Vooral in de huidige economische en politieke wereldsituatie met zijn verschillende, overlappende crisissen, is de vraag naar actuele prognoses en visie van experts groot. Daarom publiceert SCI Verkehr dit jaar opnieuw haar studie “Worldwide Market for Railway Industries” als onderdeel van de toonaangevende vakbeurs InnoTrans.

Op basis van ‘bottom-up’ analyses

SCI Verkehr voert ‘bottom-up’ analyses uit van alle relevante productsegmenten. Een uitgebreide database, in eigen beheer ontwikkeld, stelt SCI Verkehr in staat om bedrijfssegmenten, marktregio’s en zelfs markten voor afzonderlijke landen te analyseren.

Dankzij de projectmatige gegevensverzameling levert de database ook input voor een gedetailleerde analyse van OEM- en After-Sales-markten. SCI Verkehr heeft zijn methodologieën in de loop der jaren verbeterd en is bijvoorbeeld in staat om zijn prognose op te bouwen op basis van reële leeftijdsstructuren van vloten.

Concreet omvat dit MultiClient-onderzoek:

*Een overzicht van de marktontwikkeling van de wereldmarkt voor spoorwegindustrieën, onderverdeeld in acht wereldmarktregio’s en productsegmenten van infrastructuur, systeemtechnologie en rollend materieel.

*Structuur en ontwikkeling van de wereldwijde markt voor spoorwegtechnologie in West- en Oost-Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië/Pacific, het GOS en Afrika/Midden-Oosten

*Marktomvang, marktontwikkeling en toekomstig inkooppotentieel van de OEM- en aftersalesmarkten voor de productsegmenten tot 2026

*Spoorwegbedrijven en hun marktaandelen in de productsegmenten en activiteiten in de wereldmarktregio’s

Naast de studie bevat de databijlage technische details over infrastructuur (spoor, spanningssystemen) en leeftijdsopbouw van het materieel in de verschillende regio’s.

Auteur: Jos Sterk