FR NL
Pont des Allemands

Aftellen tot RailTech Belgium 2023

Werk aan de Pont des Allemands, de Maasbrug van spoorlijn 24. Cédric Cecotti / Infrabel

Het programma van eerste editie van RailTech Belgium 2023 is inmiddels zo goed als compleet en ook de beursvloer vult zich in rap temp met exposanten. Dit is de laatste stand van zaken.

RailTech Belgium 2023 trapt af met een netwerkavond op 6 juni in de Brusselse Event Lounge. Het inhoudelijke deel van het evenement en de beursvloer zijn op 7 juni te bezoeken. Onder de exposanten tref je voestalpine Railway Systems, Kraiburg Strail, Buhlmann, Robel en vele anderen. Hier kun je meer informatie over de deelnemende bedrijven terugvinden.

De conferentie van RailTech Belgium is opgedeeld in twee delen: een ochtendprogramma en een middagdeel. Beide sessies worden geopend door afgevaardigden van het Belgische ministerie van Mobiliteit. In de ochtend spreekt minister Georges Gilkinet zelf. Hij zal de plannen van de federale overheid voor het Belgische spoor tot 2040 toelichten. Daarna zullen Michel Reuzen van de ERTMS Users Group en Bavo Lens van Infrabel de uitrol van ERTMS bespreken. Tevens zijn er afgevaardigden van Alstom, de Benelux Union, de Association of European Rail Rolling Stock Lessors en het Europees Parlement onder de sprekers. Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie.

Het middagprogramma staat in het teken van de spoorinfrastructuur van, naar en in de grote Belgische havens. Infrabel zal de laatste stand van zaken toelichten, terwijl professor Thierry Vanelslander van de Universiteit van Antwerpen zijn visie op verdere verbeteringen aan de infrastructuur zal delen. Nils van Vliet, de ceo van Railport Antwerpen en Combinant general manager Ben Beirnaert zullen meer specifieke kwesties behandelen en Lineas komt aan het woord om het perspectief van de spoorgebruiker toe te lichten. Het voorlopige programma vind je hier terug. Direct registeren? Dat kan door op deze link te klikken.

Auteur: Nick Augusteijn