FR NL
Spoorwerkzaamheden in Wallonië na watersnoodramp

Stortbuien vertragen herstel spoorlijn tussen Waver en Sint-Joris-Weert

Door stortbuien zijn afgelopen weekend op het spoor tussen Waver en Sint-Joris-Weert een aantal taluds naast het spoor verzakt. Herstelwerkzaamheden aan het spoor zijn hierdoor vertraagd. Treinen kunnen hierdoor pas vanaf 9 augustus weer gaan rijden, waar eerder werd verwacht dat dit vanaf 2 augustus weer zou kunnen.

Terwijl Infrabel eerder vandaag aan RailTech liet weten dat de hevige regenval van dit weekend geen invloed heeft op de herstelwerkzaamheden aan het Waalse spoor, moet het daar nu op terugkomen. Door stortbuien zijn afgelopen weekend op het spoor tussen Waver en Sint-Joris-Weert een aantal taluds, schuine vlakken naast verhoogde spoorwegen, verzakt.

Daarnaast zijn er grote hopen aarde op de sporen terechtgekomen, waardoor ook daar herstellingen nodig zijn. Ook de signalisatie heeft aanvullende schade opgelopen, waarbij Infrabel voor het herstel moet wachten op een aantal onderdelen die niet onmiddellijk geleverd kunnen worden.

Heropening met week uitgesteld

Door de bijkomende schade zal het spoor tussen Waver en Sint-Joris-Weert, dat onderdeel uitmaakt van de L139 tussen Ottignies en Leuven, pas op 9 augustus weer operationeel zijn. Aanvankelijk was een heropening van het spoortraject gepland voor 2 augustus.

De L139 is een van de vele spoorlijnen die door de watersnoodramp van twee weken buiten werking gesteld werd door Infrabel. Door hevige regenval en overstromingen liep de helft van het Waalse spoornetwerk schade op. Het herstel zal zeker duren tot eind augustus duren.

Schade aan overweg Dinant heeft geen invloed op planning

Eerder liet Infrabel weten dat de regenval van dit weekend ook schade had toegebracht aan een overweg in Dinant. Deze overweg bevindt zich ten zuiden van het station Dinant, op de lijn Dinant–Beauraing (L154). Dit traject was twee weken geleden al getroffen door overstromingen en ligt tot 9 augustus uit de roulatie. Volgens Infrabel heeft de schade aan de overweg geen negatieve gevolgen voor de planning van de herstelwerkzaamheden.

Lees ook:

Auteur: Jerom Rozendaal