FR NL
Infrabel ruste ICT-noodcontainer in voor door watersnood getroffen bewoners van Pepinster.

Infrabel stelt ICT-apparatuur beschikbaar voor getroffenen in Pepinster

Infrabel ruste ICT-noodcontainer in voor door watersnood getroffen bewoners van Pepinster. @Infrabel

Infrabel heeft een met ICT-uitgeruste noodcontainer beschikbaar gesteld aan de gemeente Pepinster en zijn inwoners. Slachtoffers van de watersnoodramp, die in sommige gevallen alles kwijt zijn, kunnen in de werkruimte administratieve handelingen verrichten. Parallel aan de noodhulp, gaan de herstelwerkzaamheden aan het spoor op volle kracht door.

“We vinden dat we als overheidsbedrijf een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om een steentje bij te dragen”, legt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken het opgezette ICT noodcentrum in Pepinster uit. “De container is uitgerust met vijf afgeschreven, geconfigureerde laptops met internetverbinding, gsm’s en een printer.”

Infrabel-topman Benoit Gilson laat op LinkedIn weten dat de ICT-noodruimte, die sinds deze week operationeel is, er gekomen is op initiatief van enkele Infrabel-medewerkers.

Heropstarten van communicatie

“Infrabel wil op deze manier de mensen van Pepinster helpen”, legt Baeken uit. “Veel van deze mensen zijn alles kwijt en kunnen hier gebruikmaken van het materieel om bepaalde zaken te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een nieuwe identiteitskaart, nutsvoorzieningen en familie contacteren.”

De woordvoerder geeft aan dat Infrabel over nog zo’n container beschikt. “We bekijken momenteel waar er eventueel nog een bijkomende vraag is om een tweede ICT-container te plaatsen.”

Spoor in de omgeving van Pepinster ernstig beschadigd

Pepinster behoort tot de ergst getroffen gebieden van de watersnoodramp die medio juli plaatsvond in Wallonië. Overstromingen hadden er ook grote stukken van het spoor weggeslagen. Infrabel en haar partners werken momenteel onder meer aan het herstel van de trajecten tussen Luik en Pepinster en Pepinster en Spa.

Lees ook: Herstel Waalse spoor na overstromingen loopt opnieuw vertraging op

Auteur: Jerom Rozendaal