FR NL
Taveirne voert tramwerken uit in Brussel

Taveirne werkt in Brussel aan vernieuwing tramspoor

Taveirne voert tramwerken uit in Brussel@ https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6852234908287434752/

In de Brusselse wijk Schaarbeek wordt in opdracht van MIVB aan de aanleg van nieuwe, bredere bus- en tramhaltes van de halte ‘Wijnheuvelen’ gewerkt. Daarnaast worden ook de tramsporen op een stuk van de Rogierlaan aangelegd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door spooraannemer Taveirne uit Brussel.

De werken maken onderdeel uit van een gronde hervorming van de infrastructuur  in de Rogierlaan. “De nieuwe, bredere bus- en tramhaltes in de Rogierlaan worden veiliger en toegankelijker. De werkzaamheden worden gecombineerd met de vernieuwing van de tramsporen op een stuk van de Rogierlaan. Ook wordt de laan opnieuw aangelegd”, laat MIVB-woordvoerder Guy Sablon weten.

Tramverkeer gestremd

De voorbereiding van de infrastructurele werken, die ook een vernieuwing van de openbare nutsvoorziening omvatten, zijn dit voorjaar gestart en zouden dit voorjaar klaar moeten zijn. Vanaf augustus is er geen verkeer mogelijk omdat de baan open ligt. Tram 25 wordt aan beide kanten van de halte Wijnheuvelen onderbroken tot 17 december. Ook tram 62 en 92 zijn gestremd tijdens de werkzaamheden.

Overzicht van de werken in Schaarbeek, Brussel

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jerom Rozendaal