FR NL

Zes bieders zijn genomineerd voor de aanleg van tram-treinlijn Haifa-Nazareth

https://www.railjournal.com/passenger/light-rail/bidders-shortlisted-for-haifa-nazareth-tram-train/?utm_source=&utm_medium=email&utm_campaign=30930

Zes groepen zijn genomineerd om deze lijn te bouwen en te exploiteren. Israel Roads, het bedrijf dat toezicht houdt op het tram-treinproject Haifa-Nazareth, heeft aangekondigd dat de bieders zijn goedgekeurd die mogen deelnemen aan de aanbesteding voor het financieren, ontwerpen, bouwen en exploiteren van de 41 km lange lijn. Het contract heeft een waarde tussen 3 miljard Shekels ($US 920 miljoen) en 4 miljard Shekels.

De bedrijven op de shortlist zijn:

groep 1: Dan Bus (Israël), CREC (China), Pesa (Polen), Shenyang (China), ATM (Italië)

groep 2: Shapir (Israël), CAF (Spanje), Keren Noy (Israël)

groep 3: Minrav (Israël), Electra (Israël), Alstom (Frankrijk), Allied (Israël)

groep 4: Comsa (Spanje), Globalvia (Spanje), Transmashholding (Rusland), Lesico (Israël)

groep 5: Meir (Israël,) Afkon (Israël), CRRC & CRCC (China), en

groep 6: Shikun u Binu (Israël), Egged Transportation (Israël), Stadler (Zwitserland), Hitachi (Japan), Texmaco (India), Downer (Australië).

De winnende bieder, die de lijn 25 jaar mag exploiteren, zal in de komende weken bekend worden gemaakt door Israel Roads en het ministerie van Transport en Verkeersveiligheid.

20 stations in de grootstedelijke gebieden

Het project, genaamd Nofit wat zich vertaalt uit het Hebreeuws als Scenery, zal 20 stations hebben in de grootstedelijke gebieden van Galilea en Haifa. De lijn, die dagelijks 100.000 passagiers zal vervoeren, begint bij het centraal station van HaMifratz in Haifa, het grootste vervoersknooppunt van Israël, voordat ze door Kiryat Ata loopt. De lijn zal dan door de steden Shfar’am, Bir El-Maksur, Mashhad, Reineh en Nof HaGalil gaan, alvorens te eindigen in Nazareth.

De voorlopige werkcontracten werden al in november 2020 gegund. Israel Roads heeft onlangs twee aanbestedingen gepubliceerd om tunnels en bruggen langs het tracé te bouwen en een derde zal binnenkort worden gepubliceerd. De drie aanbestedingen hebben een waarde van ongeveer 1 miljard Shekels.

Auteur: Jos Sterk