FR NL

Venlo en Tilburg fuseren hun Rzepin-activiteiten

Port of Gothenburg’s record rail traffic looks set to continue

De corridor tussen Nederland en Polen wordt binnenkort uitgebreid met nog meer diensten, aangezien twee grote bedrijven hun expertise hebben gebundeld. De goederenvervoersdiensten per spoor Rzepin-Tilburg en Rzepin-Venlo worden nu onder één enkele vlag geëxploiteerd en er is meer van hetzelfde op komst.

Dit is het resultaat van een onlangs ondertekende samenwerkingsovereenkomst tussen de Nederlandse partijen BTT Multimodal Container Solutions en MThode Rail Solutions. Wat dit in de praktijk betekent, is dat Methode Rail Solutions nu naast de lijn Tilburg-Rzepin ook de dienst Venlo-Rzepin gaat exploiteren, legt Thom Derks, eigenaar van MThode, uit.

Van negen naar twaalf

In totaal vertrekken er nu negen treinen in alle richtingen tussen de Nederlandse knooppunten en Rzepin, een belangrijk knooppunt net over de grens met Duitsland. “De trein vanuit Venlo heeft zes vertrekken, die vanuit Tilburg heeft drie vertrekken, aantal dat we nu willen optrekken naar zes.”

En dat is een waarschijnlijk scenario, legt Derks uit, want de vraag is enorm groot. “Vanuit alle terminals kunnen we niet-kraanbare trailers op het spoor laden, dus ook die markt boren we aan. Met negen afvaarten per week zijn we ook flexibeler. Als je de trein niet op tijd kunt halen, kun je altijd de volgende nemen.”

Ladingen worden gebundeld

Voor sommige klanten zijn zowel Tilburg als Venlo geschikte bestemmingen, vervolgt Derk. De steden liggen niet zo ver uit elkaar, dus we kunnen op beide locaties lading bundelen. Dat is een bijkomend voordeel van deze samenwerking.

Ondertussen blijft BTT verantwoordelijk voor de terminalactiviteiten in Rzepin en Tilburg. Dat deed het voorheen onder de naam GVT Intermodal, maar in december 2021 kondigde het een naamswijziging aan. De terminal in Venlo, Greenport, wordt gerund door Cabooter Group.

Auteur: Jos Sterk