FR NL

Herstelwerkzaamheden Rotterdamse Botlek kunnen starten, hou rekening met sluitingen

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/03/09/rotterdams-botlek-on-construction-agenda-closures-expected/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-10

Infrabeheerder ProRail heeft aangekondigd zich in 2022 te willen focussen op herstelwerkzaamheden op het Botlekemplacement als onderdeel van het programma ‘Infra op orde’. De werkzaamheden die begin juni starten, zullen leiden tot een tiendaagse onderbreking in de Botlek en een vierdaagse afsluiting van de Rotterdamse havenlijn.

Met het programma ‘Infra op orde’ wil ProRail het achterstallig onderhoud aan de spoorinfrastructuur in het Rotterdamse havengebied versneld wegwerken. Begin juni start de Nederlandse IM met de vervanging van onder meer 21 spoorwissels.

“Dat gebeurt tijdens een 243 uur durende shutdown, waarbij ook het hoofdspoor van de havenspoorlijn 96 uur buiten dienst zal zijn. Een langere afsluiting van het hoofdspoor was niet mogelijk, aangezien de havenspoorlijn een belangrijke levensader is voor de Nederlandse economie”, aldus Ben van Hooijdonk, projectmanager bij ProRail. In totaal wil ProRail in 2022 28 wissels en 3 overwegen vervangen.

Onderhoudsachterstand goedmaken

In 2020 bracht onafhankelijk onderzoeksbureau CrisisLab een rapport uit over de problemen die ProRail had met het beheer van het Rotterdamse havenspoor. Het onderzoek wees uit dat er een toenemende onderhoudsachterstand op het spoor is. ProRail heeft naar aanleiding hiervan de plannen ontwikkeld om de spoorinfrastructuur van de haven te verbeteren en de bereikbaarheid te vergroten.

In 2021 deed ProRail al een eerste inhaalbeweging op verouderde spoorinfrastructuur. De IM gaf toe dat 93 procent van de werkzaamheden aan de Rotterdamse havenspoorlijn in 2021 afgerond werden. Het omvatte de upgrade van 29 wissels, 50 overwegen en 10 kilometer spoor. Volgens Ben van Hooijdonk is dit een mooi percentage.

“Al deze werkzaamheden kwamen bovenop de reguliere onderhoudswerkzaamheden die lang van tevoren gepland waren. Dat betekende veel extra planningswerk voor ons op het tijdstip dat we buiten dienst waren”, vertelt hij. Zeven procent van de resterende geplande werkzaamheden wordt dit jaar uitgevoerd. “Het gaat om kleinere werkzaamheden die om verschillende redenen niet eerder gerealiseerd konden worden”, aldus Van Hooijdonk.

Auteur: Jos Sterk