FR NL

Hitachi Rail, Alstom en Ceit ondertekenen ERTMS raamcontract met de Italiaanse spoorwegen

https://railway-news.com/hitachi-rail-alstom-and-ceit-sign-ertms-framework-contract-with-italian-railways/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week11-2022&utm_term=News

Hitachi Rail, Alstom en Ceit hebben samen de aanbesteding ontvangen van FS Italiane om als tijdelijke combinatie te werken aan het ontwerpen en implementeren van ERTMS in vier Italiaanse regio’s.

De vier betrokken regio’s zijn Sicilië, Lazio, Abruzzen en Umbrië. Deze aanbesteding is de eerste fase van een aantal technologische investeringsprojecten die worden gefinancierd door het ‘Recovery Resilience Plan’ en die in totaal 700 km spoorlijn beslaan. 480 km spoor dat onder dit contract valt, ligt op Sicilië, 150 km op de voormalige centrale spoorlijn van Umbra (Umbrië) en 80 km op de lijn Roccasecco-Avezzano (Lazio en Abruzzo). Deze raamovereenkomst heeft een waarde van 500 miljoen euro.

Implementatie van ERTMS in Italië

Deze 700 km is de eerste helft van de EU-doelstelling om tegen december 2024 1.400 km spoorlijn uit te rusten met ERTMS, een project dat wordt gefinancierd door het Nationaal Herstelplan. Het NHP heeft in totaal bijna drie miljard euro (3,29 miljard USD) uitgetrokken om ERTMS tegen 2026 te implementeren op meer dan 3.400 km netwerk.

Het contract houdt in dat verkeerslichten worden vervangen door digitale signaleringstechnologie aan boord, waardoor de lijncapaciteit wordt vergroot en treinen sneller kunnen rijden. Het doel van ERTMS is het standaardiseren van treinbesturingssystemen in Europa. Om dit doel te bereiken worden nieuwe automatische treinbeveiligingssystemen en nieuwe GSM-R-radiosystemen voor spoor-treincommunicatie geïnstalleerd.

Treinen uit andere Europese landen kunnen vlot rijden op Italiaans spoorwegnet

Dankzij deze technologie kunnen treinen uit andere Europese landen naadloos in Italië rijden. Andere voordelen zijn onder meer het verminderen van het energieverbruik van treinen door de snelheid te regelen en het accelereren en remmen te optimaliseren. ERTMS heeft ook het voordeel dat minder baanapparatuur nodig is.

Het werk zal worden uitgevoerd door een groep bedrijven onder leiding van Hitachi Rail met Alstom Ferroviaria en Ceit als aannemers.

Hitachi Rail is dus supervisor van het project. Alstom zal het uitvoerende ontwerp en de bouw van het ERTMS Baseline 3 Level 2 signaleringssysteem met GSM-R en ACCM op de trajecten voor zijn rekening nemen. Het systeem zal voldoen aan de EU TSI-normen en CENELEC-normen voor spoorwegveiligheid.

Auteur: Jos Sterk