FR NL

SNCF Réseau moderniseert de signalisatie op de lijn Parijs-Lyon

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/03/23/sncf-reseau-modernises-signalling-in-paris-lyon-line/

De Franse spoorwegbeheerder SNCF Réseau voert moderniseringswerken uit op de lijn Parijs-Lyon tussen Fain-lès-Montbard en Nuits-sous-Ravières. De werken, die begin dit jaar van start gingen, zullen pas eind 2025 voltooid zijn.

De moderniseringswerkzaamheden aan de lijn Parijs-Lyon zullen dus meerdere jaren in beslag nemen. In 2022 omvat het project de modernisering van de signalisatie over een afstand van 24 kilometer voor een bedrag van 14,7 miljoen euro, werken die worden gefinancierd door SNCF Réseau.

Met name de elektrische, telecom- en energie-installaties worden gemoderniseerd. In totaal zal 215 kilometer aan elektrische kabels worden uitgerold en 21 nieuwe technische centra geïnstalleerd. De gebouwen waar de oude technische centrale gehuisvest waren, zullen worden gesloopt.

Dit jaar zullen zes bedrijven bij de werken betrokken zijn, waaronder Alstom, Guintoli en TSO. Per dag zullen gemiddeld 50 medewerkers aan het spoor werken. Andere moderniseringswerken aan dezelfde lijn veroorzaakten aanzienlijke hinder in het weekend van 19-20 maart en ook in dat van 26-27 maart.

Spoorwegsector nieuw leven inblazen

De modernisering van de signalisatie maakt deel uit van het plan van de Franse regering om de spoorwegsector nieuw leven in te blazen dat in september 2020 werd gepresenteerd door minister van Transport Jean-Claude Dupuis. Er wordt 4,7 miljard euro geïnvesteerd, het grootste deel (4,1 miljard) daarvan in het spoorwegnet. Het einddoel is het vergroten van het modale aandeel van het spoor in het vervoer.

Naast de modernisering van grote spoorlijnen zoals Parijs-Lyon, zal de SNCF ook investeren in kleinere regionale lijnen om de dienstverlening in minder dichtbevolkte gebieden te verbeteren. Ten slotte heeft de modernisering en vernieuwing van het spoornet tot doel het goederenvervoer per spoor te ontwikkelen om bedrijven, logistieke platforms en havens beter te kunnen bedienen.

Auteur: Jos Sterk