FR NL

CBS Beton levert maatwerk voor perronboorden in Frankrijk

2021, Wikimedia Commons

Grond/Weg/Waterbouw vestigt er de aandacht op dat CBS Beton optimaal maatwerk voor perronboorden in Mantes-la-Jolie heeft geleverd.

Het CLF10GS gamma van het bedrijf onderscheidt zich door de zeer gladde en esthetische afwerking, zo stelt Grond/Weg/Waterbouw.

Onderhoud van de toekomstige generatie E-treinen

De werken aan het station van Mantes-la-Jolie in Frankrijk zijn nog steeds volop bezig. Bedoeling is om het station om te bouwen tot een onderhoudswerkplaats voor het onderhoud van de generatie E-treinen die eerlang in gebruik zullen worden genomen.

1,7 km keerwanden (CLF10GS)

Wat weet Grond/Weg/Waterbouw nog meer te melden? In opdracht van hoofdaannemer Spie Batignolles leverde CBS Beton voor dit project 1,7 km keerwanden (CLF10GS) voor de bouw van de perrons.

“CBS Beton leverde de keerwanden uit het standaardgamma CLF10GS”, vertelt Marc Vandeputte, Marketing & Communication Manager bij CBS Beton. “De geleverde wanden hebben een lengte van 400 cm en hoogte 100 en 150 cm. Gelet op de schaal van het project – 9 perronboorden met lengtes van 130 tot 260 m – boden onze wanden van 400 cm het grote voordeel dat de plaatsing snel en efficiënt kon worden uitgevoerd.”

Veel maatwerk nodig

De grootste uitdaging voor CBS Beton werd duidelijk naarmate het project opschoot en het steeds duidelijker werd dat er veel maatwerk nodig was.

Marc Vandeputte: “Maatwerk was inderdaad nodig om onderbrekingen en niveauverschillen in de perronboorden op te vangen. Dit maatwerk varieerde van het inkorten van standaardstukken tot het afschuinen (op volledige lengte of met knik) van de keerwanden. Uiteindelijk waren een 40-tal passtukken nodig. Hiervoor werden een 20-tal productietekeningen gemaakt.

Met een volzette productiecapaciteit en een tekenbureau dat overuren klopte, werd het een race tegen de klok om elk passtuk op het juiste moment op de juiste vrachtwagen te krijgen.”

Iets wat uiteindelijk dus is gelukt.

Auteur: Jos Sterk