FR NL
Wagon herkennings- en registratiesysteem

Intelligent Rail Summit 2022: Laatste kans om aan te melden

Een wagon herkennings- en registratiesysteem van Himmelsbach in Istanboel, Turkije. Himmelsbach

Volgende week woensdag 16 en donderdag 17 november organiseert zusterpublicatie RailTech.com de Intelligent Rail Summit 2022 in de Duitse plaats Konstanz. Spoorwegprofessionals uit bijna 15 landen gaan gedurende twee dagen in discussie over trein- en infrastructuurmonitoring, assetmanagement en onderhoud. Er zijn nog slechts een paar kaarten voor dit veelzijdige evenement beschikbaar, dus grijp de laatste kans om aan te schuiven.

De Intelligent Rail Summit 2022 wordt dit jaar gehouden in Konstanz, op steenworp afstand van de Zwitserse grens. Dat is niet geheel toevallig, omdat het evenement aftrapt met een bezoek aan de faciliteiten van de Zwitserse spoorvervoerder SBB in Winterthur. Daar kunnen deelnemers kennis maken met het Acoustic Monitoring Sensor-systeem van voestalpine Railway Systems.

Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om aanwezig te zijn, maar het is nog mogelijk om last-minute aan te melden voor de Intelligent Rail Summit 2022.

De eerste sessie in Konstanz staat in het teken van ontwikkelingen in WTMS. Onder meer SBB, NS en voestalpine Signaling zullen er presentatie geven. Ook Rail Baltica en ProRail zijn aanwezig om dieper in te gaan op de onderwerpen die op het programma staan. DB Netz en VR FleetCare schuiven aan voor een discussie over de beschikbaarheid van de infrastructuur versus de noodzaak van onderhoud.

Infrabeheer en toepassingen monitoringsdata

De tweede dag, donderdag 17 november, staat in het teken van infrabeheer en toepassingen voor monitoringsdata. SBB, ProRail, consultancy AFRY verzorgen de aftrap van de eerste sessie, die ook een discussie over kostenbesparingen omvat. Daarna wordt er dieper ingegaan op de materie, om te zien wat je zoal met monitoringsdata kunt doen.

De vierde en laatste sessie gaat over datagedreven oplossingen zoals digital twins. Onder meer het Nederlandse GeoNext zal tijdens deze sessie zijn innovaties presenteren. De afsluitende paneldiscussie staat eveneens in het teken digital twins en hoe daar het maximale uit te halen.

Naast sprekers uit de sector zelf, zijn er dit jaar ook afgevaardigden van de Technische Universiteit van Graz, de onderzoeksuniversiteit ETH Zürich en het Federale Instituut voor Technologie in Lausanne. Uiteraard omvat het tweedaagse event worden ook een uitgebreide netwerkborrel en diner.

De partners van het evenement zijn voestalpine Signaling, AFRY and Himmelsbach.

Auteur: Nick Augusteijn