FR NL
station Buggenhout

Heraanleg stationsomgeving Buggenhout bijna afgerond

station Buggenhout na renovatie 2022, Infrabel

De werken voor de heraanleg van de stationsomgeving in Buggenhout zijn bijna klaar. De perrons werden verhoogd en langer gemaakt. Het op- en afstappen van de reizigers gaat veel vlotter.

Stap voor stap wordt de stationsbuurt van Buggenhout opgeknapt door NMBS, Infrabel en het lokaal bestuur. De opwaardering van de stationsomgeving wordt zo een feit. Zo werden onder meer de perrons volledig vernieuwd en verhoogd naar 75 centimeter boven de rail. Dat heeft het comfort voor de reiziger aanzienlijk verbeterd. Bij de perronverhoging is ook de toegangshelling aangepast. Zo kunnen ook mensen met een beperking makkelijker het perron op. De perrons werden ook verlengd tot 250 meter. Daardoor kunnen treinen tot 240 meter lang in Buggenhout stoppen.

Nieuwe fietsstallingen

Er werd ook geïnvesteerd in twee nieuwe luifels van vijftig meter lang en zeven meter breed, langs beide kanten van het station, die tweehonderd fietsen kunnen herbergen. Er werden ook extra parkeerplaatsen voorzien. In het voorjaar worden nog twee groenzones aangeplant. Langs de kant van het CM-gebouw is er ook een aparte fiets- en voetgangerszone voorzien om het perron te bereiken. Er zijn ook extra parkeerplaatsen.

Goede verstandhouding

Momenteel worden de laatste asfalteringswerken uitgevoerd. Vervolgens worden nog enkele details afgewerkt, zoals het plaatsen van leuningen aan de trappen, afwerking van trappen, belijning en signalisatie. Alle verlichting, afsluitingen en stationsnaamborden werden eveneens vernieuwd. Volgens het gemeentebestuur verliep de samenwerking met Infrabel en NMBS in een heel goede verstandhouding.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals