FR NL
Overweg

Ongeval tussen trein en vrachtwagen veroorzaakt ravage in Deerlijk

Uit de eerste gegevens blijkt dat de vrachtwagenchauffeur zich heeft vastgereden. Benjamin Brolet / Infrabel

Sinds vrijdagochtend is het treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde volledig onderbroken. De oorzaak is een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen ter hoogte van een spooroverweg in Deerlijk. Een treinreiziger raakte lichtgewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het ongeval werd veroorzaakt doordat een vrachtwagen zich na een manoeuvre op de spooroverweg in Deerlijk heeft vastgereden. De trein kon niet meer stoppen, waardoor een aanrijding onvermijdelijk was. Op de trein zaten in totaal 15 passagiers waarvan er één lichtgewond raakte. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond.

Grote ravage

De ravage aan de infrastructuur is wel is enorm. Er werd onder meer een hoogspanningskabel geraakt. De trein zal getakeld worden met een hulptrein. Door de schade zal de hinder zal nog enige tijd duren. De NMBS legt vervangbussen in en de treinen zullen lokaal worden omgeleid via Gent.

Verwittig hulpdiensten

Uit de eerste gegevens blijkt dat de vrachtwagenchauffeur zich heeft vastgereden tijdens een manoeuvre aan de overweg. Infrabel vraagt aan alle bestuurders om voorzichtig te zijn bij overwegen. Indien bestuurders toch komen vast te zitten, moeten ze zo snel mogelijk de hulpdiensten verwittigen, zodat het treinverkeer kan worden stilgelegd. “Dit is vanmorgen in Deerlijk niet gebeurd dus een aanrijding kon niet worden vermeden”, zegt woordvoerder Frédéric Petit.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals