FR NL
Vernieuwing van spoorbruggen in Anderlecht, foto: Infrabel

Infrabel vernieuwt twee spoorbruggen in Alken en Genk

Volgend jaar wordt spoorwegbrug in de Dominikanenlaan in Termien (Genk) vernieuwd Infrabel

Op maandag 27 maart starten de werken voor de vernieuwing van de oude spoorwegbrug in de Meerdegatstraat in Alken. Er wordt een betonnen brug geplaatst wat de veiligheid verhoogt. In 2024 wordt ook de spoorwegbrug in Genk vernieuwd. 

Die brug in Alken is momenteel een gewelfbrug in metselwerk die niet in goede staat is. De gewelfboog wordt vervangen door een geprefabriceerd brugdek in gewapend beton, de muren worden gedeeltelijk afgebroken en vervangen door beton. De werken voor de nieuwe betonnen versie moet klaar zijn tegen 17 mei. De werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen. In samenspraak met de gemeente Alken wordt een omleiding voorzien.

Genk

Volgend jaar wordt spoorwegbrug in de Dominikanenlaan in Termien (Genk) vernieuwd. In een eerste fase wordt de spoorwegbrug afgebroken en vervangen door een breder exemplaar. Verder worden de fietspaden verhoogd en er komt een breed voetpad. Kostprijs van het project wordt geraamd op 1,2 miljoen euro. De stad betaalt hiervan 55 procent. De werken duren 6 maand, al is de exacte planning van de werken volgens Infrabel nog niet bekend. Er is geen onmiddellijke link met de vernieuwing van de brug in Alken.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals