FR NL
Station Blankenberge

Perrons stations Blankenberge en De Pinte worden langer

Station Blankenberge 2023, Matthias Vanheerentals / ProMedia

De NMBS investeert in de treinstations in Blankenberge en De Pinte. In Blankenberge komen er langere perrons en nieuwe schuilhokjes. In De Pinte komen er langere perrons die voorzien zijn van nieuwe luifels. Het station van Dendermonde wordt dan weer beter toegankelijk.

In Blankenberge worden een aantal perrons vernieuwd én ook verlengd om langere treinen te ontvangen. Daarnaast worden de dagkanten van de bestaande perronboorden vernieuwd. Vier perrons kregen al een nieuwe bevloering. De wissels worden vernieuwd en verplaatst. De NMBS investeert ook in blindengeleidelijnen en in nieuwe schuilinfrastructuur.

Toegankelijkheid De Pinte

Het station van De Pinte wordt gemoderniseerd. De NMBS gaat investeren in de modernisering en betere toegankelijkheid van het station. De perrons worden vernieuwd, inclusief een lift. Ze worden hoger gemaakt en verlengd en voorzien van nieuwe luifels en uitrusting. Er komen ook liften naar elk perron en een vernieuwde onderdoorgang.  De werken starten in 2024 en moeten in 2026 klaar zijn.

Dendermonde

Tot slot krijgt het station van Dendermonde ook een opknapbeurt. De perrons worden er verhoogd tot de Europese referentiehoogte van 76 centimeter. Er komen twee fietsparkings (1.800 plaatsen en een voetgangerspasserel met liften en een roltrap naar elk perron. Het station wordt daardoor integraal toegankelijk. Verder worden de bronluifels vernieuwd. De werken zouden in 2024 starten.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals