FR NL
NMBS_HelloTrain

NMBS-geocachingspel laat publiek 35 stations ontdekken

In het kader van de Week van de Mobiliteit en het Europees Jaar van het Spoor heeft de NMBS een geocachingspel uitgewerkt. Met het virtuele spel kunnen  mensen kennis maken met 35 stations in België.

“Met dit spel wil NMBS het grote publiek tonen hoe ze zich voorbereidt op de toekomst”, laat de vervoersorganisatie weten. In het geocachingspel is het de bedoeling om 25 voorwerpen en 10 hotspots te vinden in 35 stations. “De voorwerpen en hotspots zijn gelinkt zijn aan de 5 grote prioriteiten van NMBS: veiligheid en stiptheid, tevreden klanten, ons personeel, duurzaamheid, toegankelijkheid van de stations

Om mee te spelen, en virtueel mee te kijken achter de schermen van de NMBS,  dient de deelnemer de applicatie Hello Train te downloaden via bijvoorbeeld Google play en zich vervolgens te registreren.

QR-codes scannen op station

Het is de bedoeling om op de deelnemende stations objecten te vinden en hotspots te bezoeken en deze te scannen met een QR-code. Gevonden onderwerpen en bezochte hotspots leveren punten. Een bepaald aantal punten levert de volgende prijzen op:

  • van 151 tot 200: gezinsticket Train World
  • van 201 tot 700: NMBS-Monopoly
  • van 701 tot 1000: bon van 5 euro voor de Fanshop van de NMBS

Het spel loopt van 16 september tot 7 oktober en kadert in de Week van de Mobiliteit en het Europees Jaar van het Spoor.

Auteur: Jerom Rozendaal