FR NL
ERTMS uitrol België

Infrabel brengt met open data ERTMS-uitrol in kaart

Infrabel heeft dinsdag via open data informatie beschikbaar gemaakt over de uitrol van het European Rail Traffic Management System op het Belgische spoornetwerk. Op een kaart is eenvoudig te zien op welk traject welke versie van het Europese beveiligingssysteem is uitgerold. 

Uit de informatie van de Belgische spoorbeheerder blijkt dat 16 baanvakken zijn voorzien van ETCS 1+2. Dat geldt onder meer voor het spoor van Antwerpen naar de de Nederlandse grens. Op veruit de meeste trajecten, 513 in totaal, is ETCS L1 FS uitgerold. ETCS L1 LS is op 41 trajecten actief, ETCS L2 op 35.

Op 15 secties wordt gewerkt met het Franse treinbeïnvloedingssysteem voor hogesnelheidslijnen (HSL) Transmission Voie-Machine. Op de Belgische HSL is TVM 430 geïnstalleerd.

Infrabel moedigt betrokkenen datasets te gebruiken

Infrabel moedigt klanten startups en wetenschappers vooral gebruik te maken van de beschikbare datasets. De sets zijn thematisch geordend. Zo kun je gegevens over de infrastructuur vinden, maar ook over de verkeersleiding en veiligheid op het spoor. Datasets over de infrastructuur zijn volgens Infrabel de meest geraadpleegde.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nick Augusteijn