FR NL

Nieuw innovatief partnership in het hart van Great British Rail

https://railway-news.com/an-innovation-partnership-at-the-heart-of-great-british-rail/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week11-2022&utm_term=News

Network Rail Telecom (NRT) werkt samen met een aantal industriële partners om innovatieve technologische oplossingen aan te reilen. Verbeterde digitale dienstverlening, slimme camera’s en intelligente analyses leveren elk hun steentje bij aan de besluitvorming in zowel nationale hubs als kleine onbemande stations.

TSIP – Trein- en stationinnovatie voor prestaties – is het centrale punt van een aanzienlijke innovatie-investering in het VK die verbeteringen brengt aan zowel de passagierservaring als aan de veiligheid van de werknemers.

Wereldprimeur

“Door samen te werken met industriële partners, heeft NRT een wereldprimeur gecreëerd voor het spoor, en we hebben nu de mogelijkheid om op te schalen en veilig oplossingen te bouwen die zowel de spoorveiligheid als de operationele prestaties, kunnen verbeteren.”

Partners zoals Cisco, Intel, Telent en anderen werken samen met NRT om effectieve resultaten te bereiken. De focus ligt op economische, operationele en milieuvoordelen die zorgen voor meer veiligheid en voor een rijkere klantervaring.

Enkele voorbeelden van de beoogde objectieven zijn:

Stationsactiviteiten: bewaking op afstand van activa, spoor en trein om vertragingen indien mogelijk te voorkomen en de prestaties te verbeteren.

Crowd management: het bewaken van de passagiersdichtheid in stations om overbevolking te voorkomen, het bewaken van de treinbezetting, het gebruik van stationsfaciliteiten, het beheren van onder andere wachtrijen in stations.

Veiligheid en overtreding: slimme camera’s en visuele analyses om de veiligheid van passagiers te maximaliseren, mensen achter de gele lijn en uit de buurt van passerende treinen houden, overtredingen te voorkomen.

Onderhoud: het inbedden van sensoren in treinen geeft informatie over slijtage van onderdelen en kan een tijdige waarschuwing geven dat ingrijpen noodzakelijk is.

Milieu-impact: sensoren bewaken veranderende omgevingsomstandigheden zoals afbrokkelende kliffen en stuifzand.

Criminaliteit en veiligheid: personeel waarschuwen voor achtergelaten bagage, objecten op de sporen detecteren, controleren op diefstal, vandalisme, graffiti enzovoort.

Het leveren van infrastructuur voor snelle connectiviteit in de vorm van glasvezel, 5G-neutrale host enzovoort ligt aan de basis van dit initiatief. Met connectiviteit als kern, kan Network Rail intelligente video- en sensoranalyses inzetten, zodat medewerkers weloverwogen beslissingen kunnen nemen, trends kunnen vaststellen en begrijpen en op waarschuwingen kunnen reageren.

Auteur: Jos Sterk