FR NL

Pandrol ontving ’s werelds eerste CO2-neutrale label voor zijn Under Sleeper Pad

https://railway-news.com/pandrol-received-world-first-co2-neutral-label-for-under-sleeper-pad/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week13-2022&utm_term=Pandrol

Pandrol, de wereldwijde specialist op het gebied van railbevestiging, is ten volle bereid om samen te werken aan wereldwijde koolstofneutraliteit door gecertificeerde groene energieprojecten over de hele wereld te ondersteunen. Met uiteraard de uiteindelijke bedoeling om de totale CO2-impact te verminderen. Het bedrijf ontving ’s werelds eerste CO2-neutrale label voor zijn Under Sleeper Pad.

Under Sleeper Pads, ook wel dwarsliggerzolen genoemd, zijn elastische lagen die onder de dwarsliggers in het spoor worden geplaatst. Ze zorgen voor een optimale krachtenverdeling van de rijdende voertuigen over het ballastbed.

Gemaakt van afgedankte banden

Pandrol’s Under Sleeper Pads zijn gemaakt van afgedankte banden en verbruiken ongeveer 2,3 kg per slaper, wat een ecologische voetafdruk oplevert die minder is dan de helft van hetzelfde product dat gemaakt is van nieuw materiaal. Elke kilometer spoorlijn die is geïnstalleerd met Pandrol’s Under Sleeper Pads, zorgt er voor dat 3.000 banden niet op het stort belanden of worden verbrand.

Pandrol zet zich volledig in om de impact van de resterende CO2-emissies van de productie van de Under Sleeper Pads te helpen verminderen door gelabelde projecten voor de productie van groene energie in ontwikkelingslanden te financieren.

Verificatie door Vinçotte

Pandrols ambitieuze benadering van het product werd geverifieerd door de Belgisch erkende inspectie- en certificeringsorganisatie Vinçotte. De inspanningen van het bedrijf dragen ​​bij aan de collectieve doelstellingen van CO2-neutraliteit die Pandrol deelt met vele andere organisaties en bedrijven over de hele wereld.

Tijdens hun eigen levenscyclus zullen Under Sleeper Pads ook een bijdrage leveren aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van spoorlijnen, door hun levensduur te verlengen en de behoefte aan onderhoud te verminderen.

Auteur: Jos Sterk