FR NL

Ruim tweederde van de leveranciers van Network Rail belooft de CO2-uitstoot te beperken

https://railway-news.com/network-rail-suppliers-sign-up-to-science-based-targets-climate-change-initiative/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week16-2022&utm_term=News

Meer dan twee derde van de leveranciers (67%) heeft zich gecommitteerd aan het op wetenschappelijk premissen gebaseerde objectief van Network Rail gericht op het beperken van de CO2-uitstoot.

Dit initiatief maakt deel uit van de ecologische duurzaamheidsstrategie van Network Rail, die in het leven is geroepen om de ecologische voetafdruk van de organisatie en van haar bredere toeleveringsketen te verkleinen.

Groene doelstelling kan gerealiseerd worden

Deze groene doelstelling komt in zicht nu meer dan tweederde van Network Rail-leveranciers belooft de CO2-uitstoot te beperken.

Network Rail is ’s werelds eerste instantie voor spoorweginfrastructuur die dit niveau van op wetenschap gebaseerde doelstellingen toepast. Het betreft onafhankelijk geverifieerde plannen om de koolstofemissies te verminderen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,50C. Dit uiteindelijk met de bedoeling om de ergste effecten van de klimaatverandering te minimaliseren.

Ongeveer 97% van de uitstoot van Network Rail wordt geclassificeerd als ‘scope drie’, wat betekent dat ze voornamelijk afkomstig zijn van derden, zoals leveranciers.

Workshops om de voordelen uit te leggen

Om dit aan te pakken, heeft de strategie gericht op milieuduurzaamheid als doel gesteld dat 75% van de leveranciers tegen 2025 hun eigen wetenschappelijk onderbouwde doelen moet hebben.

Om zijn leveranciers te helpen de juiste stappen te nemen, is het managementteam Commercial and Procurement (C&P) van Network Rail begonnen met het houden van workshops waarin de voordelen van deelname aan deze beweging worden benadrukt, waarbij de beste praktijken uit de sector en ideeën voor het verminderen van emissies worden gedeeld.

Er zijn tot nu toe vier evenementen gehouden, die online te bekijken zijn, en voor de toekomst worden nog meer workshops gepland.

Auteur: Jos Sterk