FR NL

Elon Musk kondigt start bouw hyperloop aan

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/04/27/elon-musk-reveals-company-to-construct-hyperloop-in-near-future/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-17

Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, heeft onlangs bevestigd dat The Boring Company, een van zijn andere ondernemingen, zal werken aan het bouwen van een hyperloopsysteem in de komende jaren. Een concrete startdatum werd door Musk tot dusver niet naar voren geschoven.

Musk deed zijn verklaring daaromtrent op Twitter in reactie op een tweet van CleanTechnica-journalist Johnna Crider. Musk en Crider suggereerden dat tunnels een deel van de oplossing zouden kunnen zijn. De CEO van Tesla bevestigde dat zijn The Boring Company zou proberen een werkende hyperloop te bouwen.

“Vanuit een bekend natuurkundig standpunt is dit de snelst mogelijke manier om van het ene stadscentrum naar het andere te komen over afstanden van minder dan ~2.000 mijl”, schreef Musk. De kortste afstand tussen twee punten is natuurkundig gezien nog steeds de rechte lijn.

Belangrijke drijfveer achter hyperloop ontwikkeling

Musk is natuurlijk geen onbekende in het concept van transport via een hyperloop. Hij heeft het idee voor het eerst geconceptualiseerd in een witboek uit 2013 en is sindsdien een drijvende kracht achter de ontwikkeling ervan. In 2016 voltooide The Boring Company een 1,6 kilometer lange hyperloop reageerbuis, compleet met rupsbanden. Tussen 2015 en 2019 sponsorde zijn bedrijf SpaceX ook de jaarlijkse Hyperloop Pod Competition, een belangrijke incubator voor studenten- en niet-studententeams van over de hele wereld.

Focus op gewone tunnels

De laatste jaren richtte The Boring Company zich op traditionele tunnels. In 2018 voltooide het een 1,8 kilometer lange onderzoekstunnel in Hawthorne, Californië. Het systeem onder het Las Vegas Convention Center, bestaande uit zo’n 2,7 kilometer aan tunnels, is inmiddels ook voltooid.

Een verbinding met Las Vegas Resorts World wordt in het tweede kwartaal van dit jaar opgeleverd. De verbinding maakt deel uit van een volwaardige Las Vegas Loop, die uitbreidingen zal omvatten naar de luchthaven en het stadion van Las Vegas, evenals naar de resorts op The Strip.

Auteur: Jos Sterk