FR NL

Miami International Airport pakt uit met  biometrisch technologie, spoor kan in een volgende fase aansluiten

Miami International Airport (MIA) zal binnenkort de grootste uitrol van biometrische technologie in de VS lanceren om het instapproces van passagiers voor internationale vluchten te verbeteren.

Het onlangs goedgekeurde contract voorziet in biometrische boarding bij alle meer dan 130 gates van MIA. Het systeem stelt passagiers in staat om aan boord te gaan van hun vluchten met behulp van contactloze biometrische technologie, in plaats van hun documenten ter inspectie aan een agent te overhandigen.

In een volgende fase kan ook het spoor volgen

De burgemeester van Miami-Dade County, Daniella Levine Cava, zei:

“De lancering van biometrische boarding bij MIA is de nieuwste manier waarop Miami-Dade County de technologie inzet om de klantenservice te verbeteren en operaties te vereenvoudigen. Ik ben er trots op dat onze luchthaven de natie leidt met deze geavanceerde innovatie die het instapproces voor onze passagiers zal stroomlijnen.”

Het systeem maakt gebruik van het biometrische identiteitsplatform van NEC om snel de identiteit en autorisatie van een passagier te bevestigen nadat deze langs een camera bij de instapgate stapt. MIA en US Customs and Border Protection (CBP) testten deze biometrische instaptechnologie voor het eerst in 2019 tijdens een pilotprogramma met geselecteerde luchtvaartmaatschappijen. Het proefprogramma bracht aanzienlijke verbeteringen in de instaptijden aan het licht, aangezien de biometrische technologie de luchthaven in staat stelt efficiëntere passagiersdiensten aan te bieden. In een volgende fase kan ook het spoor volgen, evenals andere manieren van transport.

De drukste Amerikaanse luchthaven voor internationale reizen

Ralph Cutié, MIA-directeur en CEO zei:

“We kijken ernaar uit om onze passagierservaring te verbeteren met deze ultramoderne instapoplossing. MIA is nu de drukste Amerikaanse luchthaven voor internationale reizen en blijft elke maand nieuwe records vestigen wat betreft passagiersgroei. Biometrische boarding is een van de belangrijkste stappen die we zetten om de weg vrij te maken voor verdere groei in de komende jaren.”

Auteur: Jos Sterk