FR NL

Asfalteringswerken tramtraject Kolonel Silvertopstraat in Antwerpen starten vandaag

2012, Wikimedia Commons

Vanaf vandaag maandag 5 september start een nieuwe fase in de reeks aanpassingen die voorzien zijn op het tramtraject Kolonel Silvertopstraat in Antwerpen.

Op twee locaties worden er onderhouds- en asfalteringswerken uitgevoerd. Deze zullen voor enige hinder zorgen.

Nieuwe fase van start in hernieuwing tramas Kolonel Silvertopstraat

Na de vernieuwing van de tramsporen en het verwijderen van de afgeschafte haltes Generaal Armstrong gaat maandag 5 september een nieuwe fase van start op de tramas Kolonel Silvertopstraat. Het betreft twee kortstondige werven. De werken op deze as worden gespreid in de tijd, zowel dag- als nachtwerk, om de hinder zo minimaal mogelijk te houden.

Vanaf maandag 5 september zal er worden gewerkt op het kruispunt Singel/Kolonel Silvertopstraat/Montigny-straat. Ter hoogte van de tramsporen wordt het asfalt uitgebroken en heraangelegd. Omdat het kruispunt hiervoor dient te worden afgesloten, vinden de werken ’s nachts plaats, vanaf 21 uur tot 5 uur ’s ochtends. Deze werken zullen normaal gezien twee weken duren.

Verkeer zal worden omgeleid

Het verkeer zal gedurende deze periode ’s nachts omgeleid worden, zowel lokaal, als via de op- en afritten van de R1. De nodige omleidingssignalisatie wordt hiervoor voorzien.

Tevens starten op maandag 5 september werkzaamheden ter hoogte van de aantakking van de Kolonel Silvertopstraat met de R1. De doorsteek van de Silvertopstraat voor het verkeer komend van de R1 wordt volledig afgesloten. Het verkeer moet daardoor lokaal omrijden. Deze werken zullen een week duren.

De timing van werken is steeds onder voorbehoud wegens de afhankelijkheid van diverse factoren (o.m. weersomstandigheden).

Auteur: Jos Sterk