FR NL

Eerste nieuwe hoge en moderne kades in station van Ottignies zijn in gebruik genomen

Een gecharterde treinen van vzw nl:Toerisme en Spoorpatrimonium om locomotieven 2913 en 2551 naar Schaerbeek te verhuizen, komende van de nl:Spoorlijn 27B. 2015, Wikimedia Commons, Peter Rabijns

Zaterdag 29 oktober 2022, een datum die de geschiedenis van de Brusselse GEN en in het bijzonder van het station van Ottignies zal ingaan!

De eerste nieuwe hoge en moderne kades zijn in gebruik genomen, zo meldde TUC RAIL bij LinkedIn.

Hierachter gaat 5 jaar van intense inspanningen sinds de herlancering van het GEN schuil, zowel op het gebied van studies, bouwplaatsen als logistiek. Honderden mensen namen deel aan de werken.

Maar daar stopt het verhaal niet. De werken ten zuiden van Ottignies gaan de komende dagen verder en de afbraak van de oude kaaien is al begonnen. Volgend jaar worden de volgende twee nieuwe dokken afgewerkt.

Wat is het GEN?

Het Gewestelijk Expresnet (GEN) staat voor snellere en meer regelmatige treinverbindingen van en naar Brussel. Daarvoor leggen we nieuwe sporen aan op de grote spoorlijnen rond de hoofdstad. De extra capaciteit draagt meteen ook bij tot een beter aanbod van het openbaar vervoer.

Auteur: Jos Sterk