FR NL
treinverkeersleidingscentrum

Infrabel organiseert eerste Europese forum over cybersecurity spoor

In de zomer volgt de tweede bijeenkomst. Benjamin Brolet / Infrabel

Spoornetbeheerder Infrabel heeft een eerste Europese forum van Chief Information Security Officers (CISO) georganiseerd. Doel is onder meer een gemeenschappelijke strategie te ontwikkelen om het spoor beter te beveiligen tegen cyberaanvallen.

In een bijdrage op LinkedIn zegt Benoît Gilson, CEO van Infrabel, dat de spoorinfrastructuurbeheerder veel aandacht besteedt aan de beveiliging tegen cybercriminaliteit. “Ik ben er dan ook trots op dat onze teams het initiatief hebben genomen om het eerste CISO-forum te organiseren van de leden van de European Collaboration in the field of Cyber Security (ER-ISAC), een gemeenschap van bedrijven die actief zijn in de spoorsector in Europa”, aldus Gilson.

Doel bijeenkomst

De bijeenkomst had tot doel de Europese samenwerking en informatie-uitwisseling te versterken en een gemeenschappelijke strategie te ontwikkelen om de spoorsector beter te beveiligen tegen cyberaanvallen.

Volgens woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel werden tijdens die eerste bijeenkomst voornamelijk ‘best practices’ uitgewisseld om te zien hoe de verschillende leden met cybersecurity omgaan. “Als Infrabel beveiligen wij onze infrastructuur en onze apparaten tegen cyberaanvallen. Daarnaast wordt ook ons personeel gesensibiliseerd om geen onnodige risico’s te nemen”, zegt hij.

In de zomer volgt een tweede bijeenkomst.

Dit artikel is afkomstig van zusterpublicatie Flows

Lees ook:

Auteur: Koen Heinen