FR NL
Škoda Group -

Het Belgische The Signalling Company van Lineas naar Skoda Group

Het nieuwe team binnen Skoda Group2023, Skoda Group

De Tsjechische treinbouwer Skoda Group neemt 93.9 procent van de aandelen in joint venture The Signalling Company over van de Belgische spoorgoederenvervoerder Lineas en het eveneens Belgische ERTMS Solutions. Het bedrijf gaat de signalling unit vormen binnen Skoda Group onder leiding van Stanislas Pinte, momenteel nog ceo bij The Signalling Company. 

The Signalling Company is in 2019 opgericht door ERTMS Solutions en Lineas en houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe software voor internationaal beveiligingssysteem ETCS. Het moet hiermee onder andere eenvoudiger worden om het veiligheidssysteem te updaten wanneer het veroudert. Met de huidige systematiek is dat nog moeilijk.

Skoda Group krijgt zoals gezegd 93.9 procent van de aandelen in de joint venture in handen. De huidige ceo en coo van het bedrijf, Pinte en Frederic du Jardin, behouden de overige 6,1 procent van de aandelen. The Signalling Company en al diens 38 werknemers gaan op in Skoda Group. Pinte wordt vice-president voor signalling.

Skoda Group laat weten nu in staat te zijn veel producten en diensten aan te bieden aan spooroperatoren in West-Europa en vooral in België, Duitsland en Nederland. The Signalling Company is nu bezig met het uitrusten van 110 locomotieven van Lineas met ETCS. De nieuwe aandeelhouder wil daarnaast zijn eigen locomotieven gaan uitrusten met de nieuwe oplossing en het systeem aan andere fabrikanten gaan aanbieden. Ook kunnen oudere locomotieven nog worden aangepast. Bernard Gustin, ceo van Lineas, zegt blij te zijn dat de joint venture de ‘innovatieve oplossing’ nu ook industrieel kan uitrollen.

Lees ook:

Auteur: Simone van der Lee