FR NL

Antwerpse tram deze maand in regenboog kleuren

Antwerpse tram in regenboogkleur – De Lijn

In het kader van de internationale dag tegen homofobie en transfobie eerder deze week laat de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn de rest van de maand een tram in regenboogkleuren door Antwerpen de laten rijden. Ook in andere Vlaamse steden lopen initiatieven.

De Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie van 17 mei is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het verschijnsel homo-, bi- en transgenderhaat. De Lijn ondersteunt dit initiatief dat aansluit bij haar bedrijfsfilosofie. Het vervoersbedrijf ijvert voor een “respectvolle omgeving voor haar medewerkers en reizigers waar iedereen zich thuis voelt.”

Solidariteit met de lhbt-gemeenschap

Tot het einde van deze maand rijdt er in Antwerpen een tram in de kleuren van de regenboog. Ook in andere Vlaamse steden worden er solidariteitsacties georganiseerd. Zo zijn er in Gent, Leuven, Hasselt en aan de kust komen enkele voertuigen op drukke lijnen met een aangepaste zijkant die de boodschap ‘Samen iedereen verbinden’ uitdraagt.

Op maandag heeft De Lijn ook de regenboogvlag bovenop haar hoofdzetel in Mechelen en op andere locaties in Vlaanderen gehesen als teken van solidariteit met de lhbt-gemeenschap. De vlag vertegenwoordigt alle kleuren van de bevolking en staat symbool voor seksuele diversiteit.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, juicht de actie van De Lijn toe: “Tolerantie en openheid staan in ons land nog te vaak ter discussie. De vrijheid om gewoon jezelf te zijn, daar komen we voor op. Ik ben dan ook verheugd dat De Lijn deze boodschap mee ondersteunt.”

Solidariteit breed gedragen

Ook andere vervoersmaatschappijen verklaarden zich eerder solidair met de lhbt-gemeenschap. Zo wapperde de regenboogvlag aan verschillende treinstations en werd op talloze Belgische stations regenbogen getekend in krijt. Op deze manier wil de NMBS een boodschap van diversiteit, inclusie en solidariteit verspreiden”, lezen we in een social media post van het bedrijf.

Auteur: Jerom Rozendaal