FR NL

Hoogste aantal passagiers sinds begin coronacrisis

20200505, Antwerpen. centraal station. Illustratiefoto's tonen maatregelen omtrent COVID-19 in het treinverkeer. COVID; covid-19; nmbs; spoorweg; treinbegeleider; conducteur; transport; mondmasker; social distancing; veiligheid 20200505 ID/ Jonas Roosens

De NMBS ziet de passagiersaantallen gestaag stijgen door de versoepelingen van de coronamaatregelen. De treinvervoerder noteerde vorige week het hoogste aantal passagiers sinds het begin van de coronacrisis, met 79 procent ten opzichte van 2019. Met een nationale campagne onder de titel ‘Onderweg. Naar Beter’ wil NMBS deze stijging voortzetten.

Nadat de coronacrisis in maart vorig jaar losbarstte en essentiële verplaatsingen aan banden werden gelegd, daalde het aantal treinpassagiers drastisch. Op het dieptepunt nam nog maar tien procent van het normale aantal reizigers de trein.

Van 50 naar meer dan 70 procent

Nadat vervolgens het reizigersaantal lange tijd bleef steken op vijftig procent, bedraagt dat sinds een aantal weken opnieuw meer dan zeventig procent. Afgelopen week bedroeg het gemiddelde aantal treinreizigers op een weekdag zelfs 79 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. “Het gaat om het hoogste percentage sinds het begin van de coronacrisis”, stelt de NMBS.

De vervoersmaatschappij wild deze trend een steuntje in de rug geven en nog meer mensen naar het spoor lokken. Eerder werden al nieuwe producten uitgewerkt, zoals de reisplanner op de NMBS-app die de verwachte drukte op de trein aangeeft.

NMBS wil met nationale campagne meer mensen naar de trein lokken

Aanpassing producten aan nieuwe markt

Sinds een aantal maanden worden ook flexibele treinabonnementen getest, gericht op wie voortaan twee à drie keer per week naar kantoor gaat en verder van thuis uit werkt. Begin 2022 wil NMBS dit product breder uitrollen. Later kan er ook een flexibel parkeerabonnement aan worden toegevoegd, net zoals ritten met de bussen, trams en metro’s van de regionale openbare vervoersmaatschappijen.

Met meest recente instrument om het spoor onder de aandacht te brengen is een marketingcampagne onder de titel ‘onderweg naar beter’. De vervoersmaatschappij heeft een serie video’s gepland op televisie, online en op de sociale media. De verschillende personages in de video’s zijn totaal verschillende reizigers.

Familieman en student

Zo is er een rasechte familieman, die we op de trein zien wegdromen, terugdenkend aan het weekend dat hij had met zijn kinderen. En we zien een student, die terwijl hij onderweg is met de trein nadenkt over zowel zijn toekomst als die van de maatschappij. De campagne loopt nog tot dinsdag 19 oktober.

Lees ook:

Auteur: Jerom Rozendaal