FR NL
Een loket op station Charleroi, bron: NMBS

Extra treinen en gratis openbaar vervoer in Brussel tijdens klimaatmars

De NMBS zet zondag extra treinen in voor de klimaatmars in Brussel. De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB op haar beurt maakt al het openbaar vervoer in de hoofdstad die dag gratis. 

Brussel is zondag is het toneel van een klimaatmars georganiseerd door de Klimaatcoalitie. De mars vindt plaats aan de vooravond van een belangrijke Europese top en de grote klimaattop in Glasgow. “Wij willen de klimaatcrisis op de politieke agenda brengen”, laat een woordvoerder weten. De organisatie verwacht deze zondag tienduizenden deelnemers. Daarnaast zouden tachtig organisaties hun deelname al hebben toegezegd.

OV ondersteunt deelname aan de mars

Ook de openbare vervoersbedrijven NMBS en MIVB dragen de klimaatstrijd een warm hard toe. Het Brusselse MIVB heeft besloten het openbaar vervoer in de stad tussen 12 en 19 uur gratis te maken. “De bedoeling is dat deelnemers makkelijk met het openbaar vervoer op de betoging geraken”, laat de MIVB weten.

Treinreizigers die aan de mars willen deelnemen kunnen daarnaast voordelig met de NMBS naar Brussel reizen met een ‘Weekend Ticket’ dat 50 procent korting biedt. Ook zal de vervoersmaatschappij extra treinen inzetten.

Auteur: Jerom Rozendaal