FR NL
Global Rail Consulting

Infrabel-bestuurder maakt overstap naar Global Rail Consulting

Jan Mys heeft na een jarenlange loopbaan bij spoorbeheerder Infrabel de overstap gemaakt naar het spooradviesbureau Global Rail Consulting. Het voormalig hoofd Budgetting and Controlling van Infrabel is deze maand in dienst getreden als algemeen directeur van het bedrijf.

Jan Mys heeft er een carrière van 28 jaar op zitten bij Infrabel. Voordat Mys de overstap maakte naar Global Rail Consulting was hij achtereenvolgens divisiemanager, hoofd Singular Assets, adjunct-directeur en hoofd Budgetting and Control bij het spoorbedrijf. Hij begon in 1993 zijn loopbaan bij de spoorbeheerder als ingenieur en vulde daarna diverse managementfuncties in. Naast zijn functies bij Infrabel was Mys ruim tien jaar gastprofessor spoorwegen, spoorsystemen, spoorengineering en technologie aan de universiteit Gent.

Begin deze maand maakte Mys de overstap naar Global Rail Consulting, een adviesbureau in de spoorsector met hoofdvestiging in Wenen, Oostenrijk. Het adviesbureau is onderdeel van de Global Rail Group dat infrastructuurbeheerders ondersteunt bij het optimaliseren van de levenscyclus van spoorwegen.

Focus op drie domeinen

“Met zijn kennis en ervaring, zal hij doorgaan met het ondersteunen van de spoorindustrie om nieuwe digitale technologieën te implementeren”, spreekt Global Rail Consulting zijn verwachtingen uit. De Vlaming zal zich op drie domeinen focussen: Infrastructure maintenance operations, infrastructure conditions assessment en technical market research.

Auteur: Jerom Rozendaal