FR NL
Spoorinfrastructuur België

Alternatieve treindienst liep op eerste stakingsdag ‘zoals voorzien’

Reizigers moeten rekening houden met flinke overlast. Johan Dehon / Infrabel

NMBS heeft naar eigen zeggen de alternatieve dienstregeling die het voor ogen had, “zoals voorzien” kunnen uitvoeren, laat een woordvoerder weten aan RailTech.be.

Volgens de zegspersoon waren de maandagavond aangekondigde treinen en bussen er stuk voor stuk. Dat proces herhaalde zich dinsdagavond, toen in de reisplanner zichtbaar welke treinen er woensdag beschikbaar zijn. Wie donderdag met de trein wil, kan volgens NMBS in de loop van deze ochtend terecht in de reisplanner voor actuele informatie.

Dinsdag reeds ongeveer een kwart van de treinen, toen het spoornet gesloten was in grootste deel van de provincies Namen (met uitzondering van de Waalse laterale as) en Luxemburg en in een deel van Waals-Brabant.

Voor vandaag en morgen wordt gerekend op ongeveer de helft van de treinen. Dat geldt voor de IC-, L- en S-treinen. De P-treinen zullen volgends de vervoerder “zeer beperkt” rijden gedurende de ochtend- en avondspits.

De alternatieve treindienst wordt opgesteld op basis van het personeel bij NMBS en Infrabel dat heeft aangegeven te zullen werken. Het gaat om al het essentiële operationele personeel, zoals treinbegeleiders, treinbestuurders en het personeel in de seinhuizen van Infrabel.

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn