FR NL
Flexitytram Lijn 9 Antwerpen

Dienstverlening van De Lijn en MIVB mogelijk verstoord op 22 mei

Tram van De Lijn 2019, De Lijn

Het personeel van De Lijn en de MIVB zal deelnemen aan de actiedag van het gemeenschappelijke vakbondsfront ACV/ACOD/ACLVB op maandag 22 mei. Dit zorgt voor hinder bij De Lijn. De Lijn betreurt de hinder die de vakbondsactie met zich meebrengt voor haar bus- en tramreizigers.

​Het gemeenschappelijke vakbondsfront ACV/ACOD/ACLVB voert volgende week maandag actie. De actiedag heeft als thema de vakbondsvrijheden en de strijd tegen sociale dumping. Het personeel van De Lijn heeft de intentie om deel te nemen aan deze actie. Dit kan hinder veroorzaken voor de dienstverlening door de bussen en trams van De Lijn. Hoe groot de impact op de dienstverlening zal zijn, en waar die het meest voelbaar wordt, staat momenteel nog niet vast.

Aangepaste dienstverlening

In het kader van het decreet continuïteit van de dienstverlening zorgt De Lijn alleszins voor een aangepaste dienstregeling. Deze wordt samengesteld op basis van de werkwillige chauffeurs. Zaterdag 20 mei zal tegen middernacht de aangepaste dienstregeling bekend zijn, en dus ook de omvang van de hinder.

Brussel

Het bus-, tram- en metronet van de MIVB riskeert eveneens sterk verstoord te zijn. Het gemeenschappelijk vakbondsfront van de MIVB dekt de personeelsleden die hun solidariteit met deze actie willen uiten. Het openbaarvervoersaanbod zal daardoor de hele dag beperkt zal zijn.

Doortocht

Daarnaast zullen tijdens de doortocht van de betoging in de hoofdstad bepaalde bovengrondse lijnen (bus en tram) hinder ondervinden. Daarom raadt de MIVB haar reizigers aan in de mate van het mogelijke voor hun verplaatsingen die dag in alternatieve oplossingen te voorzien voor het openbaar vervoer.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals