FR NL

Treinverkeer tussen Poperinge en Menen hervat

Het treinverkeer tussen Poperingen en Menen is vandaag herstart nadat schade aan de bovenleiding ter hoogte van Zillebeke sinds maandag voor problemen had gezorgd. Aanvankelijk werd verwacht dat de treinen pas donderdag weer over het traject konden rijden, maar de herstelwerkzaamheden verliepen voorspoedig.

De schade aan de bovenleiding van het spoor werd maandagvroeg ontdekt toen een trein stilviel in de buurt van Ieper. De trein had zo’n 10 passagiers aan boord die met een bus naar hun bestemming werden gebracht. De stilstaande trein werd weggesleept met een hulplocomotief richting Kortrijk.

Herstelwerkzaamheden

Volgens de eerste berichten is de schade vrij groot en zal het nog een tijd duren voordat de leiding is hersteld. “De bovenleiding is bijzonder zwaar beschadigd over een afstand van 1,3 kilometer”, vertelt Frédéric Petit van Infrabel die aangeeft dat er momenteel herstellingen plaatsvinden.

Het ziet er naar uit dat de herstellingswerken nog enkele dagen voor hinder zullen zorgen, vervolgt Petit. “Het treinverkeer tussen Poperinge en Menen kan volgens de huidige inschattingen en vooruitzichten ten vroegste woensdagavond of donderdagochtend hervat worden.”.Wat de schade heeft veroorzaakt, is nog onduidelijk.

Er rijden vervangbussen tussen Poperinge en Menen. Tussen Menen en Kortrijk rijden wel nog treinen.

Update: donderdag 13.00 uur

Onderwerpen: ,

Auteur: Jerom Rozendaal