FR NL
De Lijn voert revisie aan de roltrappen uit in Antwerpen

De Lijn reviseert oudste roltrappen in Antwerpse metrostation

In opdracht van De Lijn worden vanaf maandag de roltrappen in een aantal Antwerpse metrostations grondig nagekeken. De werken in de eerste stations zullen tot december in beslag nemen. Daarna wordt de planning voor de volgende serie stations bekendgemaakt.

Het vervoersbedrijf start in metrostation Astrid met het reviseren van vijf roltrappen. De werfzones worden klein gehouden om zo het ongemak voor reizigers te beperken. Signalisatiepijlen worden voorzien om reizigers naar beschikbare stijgende roltrap of vaste trap de leiden.

Werken op de Linkeroever

Vanaf 2 november is metrostation Frederik Van Eeden aan de beurt. Daar wordt een de stijgende roltrap op het perron richting Linkeroever/Zwijndrecht onder handen genomen. “Aangezien daar slechts één roltrap is vanop het perron naar de lokethal zal de hinder hier groter zijn”, waarschuwt De Lijn.

Het vervoersbedrijf adviseert minder mobiele mensen om een halte verder afstappen aan de Halewijnlaan. Ook hier is de situatie niet ideaal. Door spoorwerken op de linkeroever is deze halte niet altijd gemakkelijk toegankelijk.

Restplanning in 2022

Schijnpoort, Sport en Handel komen aan de beurt vanaf januari 2022. De Lijn zegt rond die tijd te communiceren over de planning.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jerom Rozendaal