FR NL
Treinen van SNCF zijn gestopt vlakbij station Saint-Jean-de-Luz-Ciboure waar het dodelijk ongeluk gebeurde, foto: ANP

Vier migranten aangereden door trein in Frankrijk

Foto: ANP, voor éénmalige gebruik!

Vier migranten zijn dinsdagochtend vroeg aangereden door een regionale sneltrein van SNCF in het uiterste zuidwesten van Frankrijk. Drie personen waren op slag dood, de vierde is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ze lagen volgens de politie op het spoor.

Het is niet duidelijk waarom het viertal op het spoor in de buurt van Saint-Jean-de-Luz lag. Mogelijk sliepen ze, zo heeft de burgemeester van de gemeente Ciboure tegen Franse media verklaard. De politie doet onderzoek naar de aanrijding.

Volgens het parket en SNCF bevonden de vier mensen zich op het spoor toen de regionale sneltrein (TER) vanuit Hendaye in noordelijke richting reed.

Slachtoffers

Van twee slachtoffers is bekend dat zij de Algerijnse nationaliteit hebben. Het is niet bekend uit welk land de twee andere personen kwamen. De zwaargewonde persoon is volgens Franse media een man van 28 jaar oud. De overledenen zouden eveneens volwassenen zijn.

De plek van het ongeval ligt niet ver van de grens met Spanje. De regio wordt vaker door migranten gebruikt om vanuit Spanje door te reizen naar andere landen in Europa.

Bron: ANP

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.