FR NL
Onthulling nieuwe Thalys in Brussel

Thalys onthult nieuw design hogesnelheidstrein in Brussel

Thalys heeft dinsdag zijn nieuw ontworpen trein gepresenteerd in Brussel onder aanwezigheid van onder meer minister van Mobiliteit George Gilkinet. Het vernieuwde voertuig deed diverse stations in België en Nederland aan. De trein biedt 28 extra zitplaatsen, 15 procent meer bagageruimte, plaats voor fietsen en een nieuw bargedeelte. Zustervakblad SpoorPro reisde mee in de vernieuwde trein naar Brussel.

Voor de renovatie van haar treinen deed Thalys een beroep op het Belgische ontwerpbureau Yellow Window. De Franse ontwerper Matail Crasset werkte mee aan de keuze voor bepaalde kleuren en elementen van de stoelen en het bargedeelte. Er is vijftien procent extra bagageruimte. Ook kunnen er twee fietsen mee, die wel vooraf moeten worden gedemonteerd. In sommige toiletruimte is er een uitklapbare commode.

Nieuw design moet treinreizen aantrekkelijker maken

Met het nieuwe design hoopt Thalys het treinreizen aantrekkelijker te maken. Tijdens de coronacrisis zag de spoorvervoerder het aantal reizigers met 70 procent sterk teruglopen. Ze willen een krachtige inhaalslag maken, door te streven naar een toename tot 30 miljoen passagiers in 2030, zodat het aantal reizigers boven het niveau is van voor de crisis.

Lees de uitgebreide reportage op SpoorPro.

Bekijk hier het foto-album:

Auteur: Hendriëlle de Groot