FR NL
CAF trein wacht in fabriek in Zaragoza op vervoer naar Antwerpen.

 CAF-tram per schip onderweg naar Antwerpen

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn heeft foto’s gedeeld van de CAF-tram die per schip vervoerd wordt naar Antwerpen. De tram die de komende dagen aankomt in Antwerpen, is onderdeel van een eerste lot van 23 CAF trammen die besteld werden bij de fabriek in Zaragoza.

“Dit is hem dan: het allereerste exemplaar van onze 58 gloednieuwe trams voor Antwerpen. Momenteel nog even in de CAF-fabriek in Spanje , maar binnenkort in Antwerpen te bewonderen”, luidt het onderschrift bij de foto’s van de CAF-tram die door De Lijn is gedeeld op Facebook.

De tram is de eerste in een lot van 23 exemplaren die tegen eind 2022 geleverd moeten worden. In totaal werden er 58 besteld. De overigen 35 volgen in 2023 en 2024.

CAF kusttram arriveert in Zeebrugge

Ook CAF kusttram per boot naar België

Ook de CAF-kunstram, waarvan vorige zomer het eerste exemplaar aankwam, maakten de overtocht van uit Spanje per boot. Vanuit de fabrieksstad Zaragoza werd het materiaal naar havenstad Santander getransporteerd en vervolgens aan boord van een cargoschip geladen met als bestemming Zeebrugge. Daar werd de tram vervolgens door getransporteerd naar de stelplaats van De Lijn in Oostende.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jerom Rozendaal