FR NL
Een loket op station Charleroi, bron: NMBS

NMBS start proef met Bpost voor diensten aan passagiers

Treinreizigers kunnen vanaf 1 september in Saint-Ghislain en Liedekerke terecht bij het loket van het bpost postkantoor voor hulp bij het invullen van de formulieren om een abonnement of een verminderingskaart aan te vragen. Het gaat om een proefproject waarmee NMBS die dienstverlening zo veel mogelijk wil continueren als eind dit jaar tientallen loketten sluiten.

Eerder dit jaar maakte de NMBS bekend tegen het einde van dit jaar de bemande loketten op 44 stations te gaan sluiten. Na deze sluiting, zullen nog 91 van de 550 stations van de NMBS een bemand loket hebben – of zo’n 16 procent. De vervoersmaatschappij voert gesprekken met betrokken gemeenten om een invulling van de stationsruimte te voorzien, om zo ook het gevoel van veiligheid te waarborgen.

Bpost stuurt aanvragen naar NMBS-klantendienst

Om ook de dienstverlening te waarborgen, start het per 1 december een samenwerking met bpost in de gemeenten Saint-Ghislain en Liedekerke. Daar kunnen reizigers van NMBS terecht bij het bpost postkantoor dat in de buurt van deze twee stations ligt. Aan het loket van het postkantoor  worden ze geholpen met het invullen van de formulieren om een abonnement of een verminderingskaart aan te vragen. Bpost stuurt de verschillende aanvragen dan naar de klantendienst van NMBS, die contact opneemt met de betrokken reiziger om zijn aanvraag af te handelen.

Georges Gilkinet, minister van Mobiliteit, reageert enthousiast op het proefproject: “Als minister van Mobiliteit ben ik voorstander van creatieve oplossingen en samenwerking tussen overheidsbedrijven die de dienstverlening en de toegankelijkheid voor treinreizigers kunnen verbeteren.”

Het proefproject met Bpost wordt in de loop van volgend jaar geëvalueerd.

Lees ook: Bpost opent toch geen postkantoren op stations

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jerom Rozendaal