FR NL

Consortium haalt Tel Aviv Purple Line lightrail-contract binnen

https://www.railjournal.com/passenger/light-rail/tel-aviv-purple-line-light-rail-contract-awarded/?utm_source=&utm_medium=email&utm_campaign=30698

METROPOLITAN Mass Transit Systems (NTA) heeft een contract van € 1.015 miljard gegund aan een consortium van CAF en bouwbedrijf Shapir voor de aanleg en uitrusting van de 27 km lange paarse lightraillijn in Tel Aviv, die naar verwachting in 2027 volledig operationeel zal zijn. Het contract omvat de bestelling van ten minste 98 LRV’s om op de nieuwe lijn te opereren.

45 stations en een depot voor vlootonderhoud

Het contract omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud van de lijn voor 25 jaar. De nieuwe lijn krijgt 45 stations en een depot voor vlootonderhoud.

Het contract omvat ook de bouw van 98 lagevloeren vijfdelige 35 meter lange Urbos LRV’s, met een optie voor nog eens 32 LRV’s in de toekomst.

CAF-gedeelte heeft een waarde van € 525 miljoen

De nieuwe lijn zal lopen van Complex 2000, in het centrum van Tel Aviv, grenzend aan het Arolozorov-treinstation, naar het oostelijke deel van het stadscentrum, waar ze in twee takken zal worden gesplitst. Een tak voert naar het noorden naar het Bar Ilan University-gebied en de andere tak in oostelijke richting naar de naburige stad Yehud-Monoson.

Het CAF-gedeelte van het contract heeft een waarde van € 525 miljoen en omvat het ontwerp en de fabricage van de LRV’s, de levering van signalerings-, energie- en communicatiesystemen en projectintegratie. CAF zal ook een belang van 50% hebben in het bedrijf voor speciale voertuigen (SPV) dat het onderhoud van de lijn zal garanderen.

Auteur: Jos Sterk