FR NL

Alstom haalt een belangrijk Chileens contract binnen

https://railway-news.com/alstom-signs-rolling-stock-and-signalling-contract-in-chile/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week11-2022&utm_term=News

Alstom heeft een contract getekend voor de levering van het Urbalis-signalisatiesysteem, 37 Metropolis-treinen en 20 jaar onderhoudsdiensten in Chili.

Het nieuwe rollend materieel en het CBTC-signaleringssysteem zullen de capaciteit op de geplande lijn 7 van de metro van Santiago verbeteren. Het contract heeft een waarde van ongeveer 355 miljoen euro. Lijn 7 moet eind 2027 in de Chileense hoofdstad worden geopend.

Metropolis treinstellen met grote capaciteit

Elk Metropolis-treinstel zal 102 meter lang zijn en een capaciteit hebben van maximaal 1.250 passagiers. De metrotreinen krijgen vier deuren aan weerszijden en brede gangpaden en gangboorden tussen de wagons om het reizigersverkeer te optimaliseren. De automatische treinen zullen worden uitgerust met airconditioning en een passagiersinformatiesysteem dat route- en stationsinformatie geeft.

De treinen worden geproduceerd in de Taubaté-fabriek van Alstom in Brazilië. De eerste wagons moeten in 2025 geleverd worden.

Het Urbalis-signaleringssysteem

Het Urbalis CBTC-signaleringssysteem van Alstom zal over de ganse 26 km lengte van de lijn worden aangebracht. Met dit systeem kan de doorrijhoogte tussen treinen worden verkleind, waardoor er meer treinen op het systeem kunnen rijden. Als onderdeel van het contract zal Alstom ook extra maatregelen voor cyberbeveiliging op het spoor integreren om de bescherming van de treincontrolesystemen van Lijn 7 voor zowel de treinen als de signaleringsapparatuur te verbeteren.

Metrolijn 7 in Santiago

Lijn 7 is momenteel in aanbouw in de stad. De 26 km lange lijn heeft 19 stations en doorkruist zeven gemeenten: Renca, Cerro Navia, Quinta Normal, Santiago, Providencia, Vitacura en Las Condes. Drie daarvan krijgen voor het eerst toegang tot het metronet.

Eenmaal operationeel, wordt de end-to-end-reis op lijn 7 geschat op 37 minuten. Ter vergelijking: dezelfde reis met de bus duurt momenteel ongeveer 80 minuten. De totale kosten voor Line 7 bedragen 2,5 miljard dollar.

Auteur: Jos Sterk